Има такава държава!


Няма държава в Европа, в която воденето на куче над 5 кг. с намордник е задължително! Няма държава в Европа, в която воденето на куче от какъвто и да било вид и тегло, на каишка, Да е задължително. Но има държава в Европа, в която можеш да влачиш кучето си зад колата с 60 километра в час! Има държава в Европа, в която можеш да обесиш кучето си за назидание, на черешата на съседа си. Има държава, в която можеш да сложиш в два плика, майка, после трите й сукалчета, прилежно да ги вържеш, и да ги изхвърлиш на боклука , да загинат страшни мъки. Има държава , в която животни изкарват целия си живот на телен повод, потънали в собствените и изпражнения и на корички хляб. Има и държава, в която баба с русо внуче, на път за детската градина, черпи бездомните животни с хляб и антифриз. Да, ако не сте се сетили, това е България – поднебесен рай, обитаван от най-странните представители на Европата!
Но нищо не е случайно тук. Цената на човешкия живот е също толкоз малка! Огледаш ли се, тутакси ще видиш баба ти с изгаснал поглед, наредена на опашката за ТЕЛК, дядо ти да чака своята мизерна миза в кварталната поща или просто кварталният луд, потънал в собствените си изпражнения, крещящ псувни по адрес на неизвестен враг. Но не, врагът не е неизвестен,. Той е живо същество, което с дух и мисъл, съществува на гърба на страдащите хора и животни, с единствената мисъл как, да осигури жалкото съществувание на себе си и генът собствен, без идеята за доброта и жал, без и най-малко чувство топло; на възторг или печал.
Всичко е започнало с размяната на кравар за аптекаря, на касапин за ветеринар, на дървосекач за цветаря! И ето резултата. Тъжно и мизерно съществувание, за хора и животни, и шайка надменни и неуки твари, на които никой контра не смее да удари! Страната ни е мъртва, или просто си се дави, но малкото останали човеци, са готови да потънат в кал, без им е жал, за самите тях и техните деца!
Случващото се край нас е тежък парадокс. Не е ясно как на едно място могат да съществуват глупост, злоба, завист, жестокост, кражба, и какви ли не още мерзости! Но най-странното е, че вменени в тези качества, са явно група хора, дошли от Незнамкъде Злидолско, готови да унищожат последните следи от един уж горд народ.
Независимо дали сте кучкари или мразите кучета, дали ходите на море на хотел или на палатка, дали искате или не искате, едни неуки , неприятни и зловредни хора,  определят как ние и децата ни, ще живеем живота си. А ние от своя страна, ги избираме и им плащаме. Време е да им се каже да си ходят и да въдворяват ред, там където са се родили, ако съгражданите и съселяните им са склонни да го приемат обратно!
 Аз за себе си не мога да понеса факта, че нещата отиват все по на зле, а ние предпочитаме да бягаме и да преглъщаме, докато символът на българската реалност остава простотията, наглостта, безнаказаността, кражбата, унижението и всичко най-низки качества човешки. Господи спаси ни !

Коментари

Популярни публикации от този блог

Четирима мъже в една лодка, без куче

Океан, острови, риби и други животни

Арогантността на едно население.....In Memoriam Милен Цветков!