Куки и дизели


Разбрах, че жертвите на трафика, автомобилите и катастрофите в България са били близо 1000 човека миналата година. Разбрах, че може би ще бъдат с десет повече, може би с пет по-малко, но не разбрах, кой дипломант-умник  мисли мерките, които ще намалят жертвите!? Министъра на транспорта? Шефът на КАТ? Или някой от хъркащите гении , заложени на условни места с модерни камери, да събират кинти от забързания бачкатор?!
Кой попита вас, господа умници, колко са косвените жертви? Нима в един дву-милионен град не умират хора от лош въздух? От прахоляк и смрад? От търкалящи се автомобили, избягващи дупки и паркирали тъпанари? Нима вие нямате деца, родители, и прочее приближени, на които да дължите правилното решение или просто не ви стига IQ то?
Точно на вас не-знам-кой-ви-даде-дипломи-и-власт, ще дам три четири съвета, за които съм убеден, че моята неука личност, може да ви помогне да дадете своя принос за обществото, а и да отидете спокойно на „оня свят“, а не да оставате тук, като кучета търчащи и хапещи броните на преминаващите автомобили!
И за да не оставам голословен – по същество и по точки! Няколко жокера, пък барем си заслужите заплатките!
1.       Полицията – в частност Пътната Полиция, не би трябвало да е репресивен орган. Не би трябвало да е служба за събиране на пари, а коректив! Разбирам, трудно е , особено след като властта над вас не се отличава с особени качества, освен корумпираност!
2.        Законите имат интерпретации, които зависят от интелигентни личности, а не от неграмотни натрапници и вашата роля е да опровергаете теорията, че между ушите ви има само един конец, който да ви крепи фуражките!
3.       Купихме ви модерни камери, не за да се криете и дебнете там, където по инерция ще превишим ограничението, а там където ще прегазим детето ви!!!  Докога ще гледаме наднормени тюлени да подремват в колите си, до свръхмодерните си камери и да събират „кинти“? Тозчас на малките улици, „състезателите“ газят майките ви, бабите ви и децата ви? Тази ви черта е най-смешното ви качество, родили цяла ера от вицове и подигравки, но.. стойте си там…за повече не ставате!
4.       Преди време прочетох в  така нареченият нов правилник, гласуван в също така нареченото ви народно събрание, че паркирането на втора линия, се наказва с отнемане на точки и какво ли още не? Явно това касае нас простосмъртните, но не и собствениците на автомобили над 50000 лева! За пример ще ви дам Бул. Никола Вапцаров, Бул. Джеимс Баучер, Бул. Евлоги Георгиев, Бул. Витоша, Бул. Фритьоф Нансен, и изобщо всички улици и булеварди, на които някакви недоказани новобогаташи, най-демонстративно  паркират подигравателно скъпите си автомобили?
5.       Докато останалите карат миризливи дизелови таралясници, те ще тровят нашите и вашите деца, майките ви и вас самите? Има ли значение това? Явно не! Вас ви бОли фара! Така бих го нарекъл! Нали са платили жалката ви екотакса?!



До щефът на КАТ, Министъра на транспорта, и до която и да било личност от така наречената власт, а по-точно репресивен орган със сбъркано предназначение!

Пет съвета:
1.       Преместете дремещите тъпанари с камерите, от хранилките, на инфарктните места. Ако трябва, допитайте се до нас  - тези, които ви плащаме!
2.       Вместо съвсем малоумно и неадекватно да вдигате данъците на старите автомобили,  намерете начин да закупите контролни станции за газовете на автомобилите и спрете милионите болкуци, които освен нашите, тровят и вашите семейства!
3.       Вие и Ние, имаме сериозен проблем с милионите дизелови боклуци, жертвите на които , годишно, са много повече от физическите жертви на катастрофи!
4.       Има огромен процент автомобили, специално „тунинговани“, с премахнати филтри, катализатори и бълващи облаци рак на белите дробове, които ако заловите, ще можете да накажете , както и спрете, което би било услуга както за обществото, така и за вас и вашите семейства.
5.       Криминализирайте липсата на DPF  и Катализатор!
-          За ваша справка в Германия, липсата на DPF и Катализатор ви лишават от застраховка и гражданска отговорност при произшествие!
-          Направете драконовска глоба за работещи на място превозни средства! Докато start-stop системата вече е задължителна за новите превозни средства в Европа, в България, самодоволни собственици на безкатализаторни бараки, не ги гасят пред болници и училища, а и пред домовете ни!
-          За ваша справка, глобата в Германия за работещ на място автомобил е 300 евро, в Австрия 400, а в Швейцария повече от 500!!!
-          Незабавно затворете, конфискувайте и накажете пунктовете, които злоупотребяват с диагностиката на изпусканите газове!
-          Криминализирайте съзнателното премахване на средствата за подобряване на екологичността на превозните средства и направете специален текст за така наречените „тунинг“ сервизи, които превръщат автомобилите в димящи еко-катастрофи!

6.       Преназначете младите „куки“ , тормозещи децата ни с безмислени проверки, и и ги упълномощете да мачкат наглите паркиращи навсякъде псевдо-мутри, под път и над път. Не разчитайте на “Център за Градска Дебилност“ , а на силата на публичния ред!

7.       Разберете, че прекалено бавният, е не по-малко вреден от прекалено бързия!

Вземете се в ръце. Спрете да бъдете пример за подигравка и страх! Започнете да работите в наша услуга. На нас – тези, които ви плащаме. Не подкупи, а заплати и пенсии. Поздрав от един от тези, които живеят на пътя в България, заедно с вашата и класическата българска простотия!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Четирима мъже в една лодка, без куче

Океан, острови, риби и други животни

Арогантността на едно население.....In Memoriam Милен Цветков!